EXCLUSIV: Caz unic in handbal – Mama, fiica si tatal practica acest sport

 În istoria sportului s-au consemnat situaţii în care mama şi fiica sau tatăl şi fiul au practicat acelaşi sport. Însă cazul familiei Buceschi, în care atât părinţii, cât şi fiica au practicat handbalul de performanţă, este puţin probabil să se mai înregistreze în analele sportului. Ba mai mult, mama, Carmen (39 de ani), şi fiica, Eliza (17 ani), au evoluat în aceeaşi echipă într-un meci din Liga Naţională, în timp ce tatăl, Costică (39 de ani), era antrenor. Pe 12 septembrie 2010, în primul meci al sezonului Ligii Naţionale de handbal feminin jucat de HCM Ştiinţa Baia Mare pe teren propriu, împotriva celor de la Universitatea Reşiţa, scor 20-19, Carmen Buceschi apărea pe teren pentru ultima oară într-o carieră de a aproape 25 de ani. În acelaşi meci, fiica sa, Eliza, care împlinise de o lună 17 ani, vârsta la care un sportiv poate evolua în prima ligă, avea să debuteze într-un meci de senioare.

În istoria sportului s-au consemnat situaţii în care mama şi fiica sau tatăl şi fiul au practicat acelaşi sport. Însă cazul familiei Buceschi, în care atât părinţii, cât şi fiica au practicat handbalul de performanţă, este puţin probabil să se mai înregistreze în analele sportului. Ba mai mult, mama, Carmen (39 de ani), şi fiica, Eliza (17 ani), au evoluat în aceeaşi echipă într-un meci din Liga Naţională, în timp ce tatăl, Costică (39 de ani), era antrenor.

Pe 12 septembrie 2010, în primul meci al sezonului Ligii Naţionale de handbal feminin jucat de HCM Ştiinţa Baia Mare pe teren propriu, împotriva celor de la Universitatea Reşiţa, scor 20-19, Carmen Buceschi apărea pe teren pentru ultima oară într-o carieră de aproape 25 de ani. În acelaşi meci, fiica sa, Eliza, care împlinise de o lună 17 ani, vârsta la care un sportiv poate evolua în prima ligă, avea să debuteze într-un meci de senioare. Din tribune, Costică Buceschi, pe atunci antrenor principal la HCM Ştiinţa Baia Mare, asista la acest moment istoric pentru handbalul băimărean. ProSport a stat de vorbă cu fiecare în parte, iar concluzia a fost una singură: handbalul este literă de lege în familia Buceschi.

Daca ti-a placut, poti citi continuarea aici