EXCLUSIV: Campioană fără scaun cu rotile! Andreea Roşca a depăşit toate greutăţile şi acum este campioană europeană la tenis

Medicii i-au prezis că îşi va petrece toată viaţa în scaun cu rotile din cauza bolii năprasnice cu care se născuse: "talus valgus" echilateral - o deformaţie a labei piciorului, care nu îi dădea nicio speranţă să mai poată merge vreodată. Însă, ursitoarele, dar mai ales părinţii, au vrut ca Andreea Roşca să aibă un cu totul alt destin. Din momentul naşterii, a stat peste un an şi jumătate cu ambele picioare în ghips, după care a suferit trei operaţii, două la dreptul şi una la stângul, pentru ca la 12 ani să devină campioană europeană la tenis. Cazul Andreei este impresionant, mai ales într-o ţară unde din ce în ce mai mulţi copii devin obezi şi cocoşaţi, deoarece nu fac mişcare.


Ionuţ Roşca, tatăl Andreei, povesteşte despre suferinţa îndurată de actuala campioană europeană de a sta un an şi jumătate în ghips, despre operaţiile suferite de aceasta şi despre programul infernal de recuperare până să se apuce de tenis.
Continuarea e aici