EXCLUSIV - Interviu - Vasile Ianul: Candidez la presedintia FRF

  Vasile Ianul (65 de ani) spune că şi-a rezolvat problemele de sănătate cu inima şi cu vederea şi că intenţionează să candideze la preşedinţia FRF. Unele surse susţin că ar avea oferte de a reveni în Liga I, se pare că de la FC Vaslui şi de la o grupare din Transilvania. El consideră că în fotbalul românesc există multe gunoaie şi apreciază că ANAF-ul comite o crimă cu jucătorii.

Cum caracterizaţi starea actuală a fotbalului românesc?
După trei calificări eşuate la Cupa Mondială, nu poţi zice decât că naţionala, care e barometrul fotbalului românesc, se află în colaps. Fotbalul plăteşte în continuare tribut sechelelor comunismului, fiind invadat de multe gunoaie. Poate ar trebui să i se dea o şansă şi lui Ilie Balaci, a fost unul dintre cei mai mari jucători ai noştri, a avut rezultate şi ca antrenor, cred că ar face treabă excelentă ca selecţioner al naţionalei.

Cum comentaţi decizia ANAF de a pune sechestru pe drepturile federative ale câtorva jucători din cauza datoriilor unor cluburi?
Nu avem conducători, nu avem antrenori, iar acum jucătorii sunt trataţi ca nişte sclavi. E o crimă ce face ANAF-ul cu fotbaliştii, drepturile acestora fiind încălcate flagrant. Fiind de profesie jurist, am în plan să deschid un cabinet de avocatură în care să apăr gratuit drepturile jucătorilor. E vina lor că nu ştiu ce semnează, dar măcar aşa pot apela la specialişti.

"Gunoaiele din fotbal trebuie să respecte regulamentele"

Ce ar trebui făcut pentru redresarea fotbalului românesc?
În primul rând trebuie puse la punct regulamentele, să respecte obligatoriu legile UEFA şi FIFA. Indiferent câte gunoaie ar fi în conducerea fotbalului, dacă regulamentele ar fi clare, ele nu ar mai putea fi încălcate. Că gunoaiele astea şi-au făcut propriul regulament, pe care-l modifică în funcţie de interese. Dacă s-ar respecta legile, regulamentele n-ar mai putea fi schimbate. Apoi, trebuie respectaţi jucătorii. Chiar mă bate gândul foarte serios să candidez la următoarele alegeri FRF, având în vedere faptul că încă mai există oameni cu coloană vertebrală care pot ajuta fotbalul.
 
Continuarea aici: