Tanase Dima, descoperitorul de tanlente, cel care i-a lansat pe Rat, Maftei, Sepsi, Chipciu

Nu există microbist în Piteşti să nu fi auzit de Dobrin şi de Tănase Dima, antrenorul care l-a promovat pe "Gâscan" la echipa mare a argeşenilor şi i-a fost mereu aproape lui Gicu din postura de sfătuitor, colaborator şi prieten.
Tănase Dima are acum 75 de ani şi îşi continuă, cum spune el, rostul în viaţă: sapă în solul fertil din Trivale după fotbalişti de valoare, din postura de preşedinte al Şcolii de fotbal Sporting Piteşti. După 45 de ani de carieră, timp în care a antrenat la Piteşti, la Dinamo sau la naţionala de tineret, alături de nume mari precum Pişti Covaci, Nunweiller, Angelo Niculescu, Halagian sau Tinel Stănescu, Dima e un reper între trecut şi prezent. Prin mâna lui au trecut majoritatea jucătorilor naţionalei, printre care Hagi şi Dobrin, însă ultimul lui pariu este un produs sută la sută al Sportingului: Alexandru Chipciu.

-Domnule Dima, cu ce se laudă Sporting Piteşti?

-Cu Pulhac, Aelenei, Sepsi, Chipciu, Raul Costin, Rareş Vârtic şi mulţi alţii. Mai avem un jucător de bandă stângă, Ionuţ Burlea, extrem de talentat, la Dinamo II, născut în '92, care în mod cert va face performanţă. Dar n-aş vrea să sar peste perioada 1996-2000, când am fost la Şcoala "Dobrin" şi au fost lansaţi Raţ, Maftei, Bilaşco, Ionilă, Moldovan şi alţii.
Continuarea e aici