Celebrul doctor american Souhel Najjar vine la București

La  invitația Fundației Alexandrion, celebrul medic neurolog Dr. Souhel Najjar din New York  vine în România. El va susține  o  expunere în cadrul conferinței MEDICS și  se va întîlni cu specialiști din București și Cluj-Napoca.
Dr. Souhel Najjar va avea și două întâlniri de specialitate la Cluj Napoca, una cu celebrul profesor Dafin Mureșan și alta cu un grup de  neurologi  de la Universitatea de  Medicină și Farmacie și din spitalele clujene.
În noiembrie 2018, la New York, Fundația Alexandrion a onorat  întreaga carieră a renumitului medic oferindu-i Premiul Constantin Brâncoveanu Internațional, la categoria Medicină, în cadrul ediției inaugurale a premiilor pentru SUA și Canada.
Doctorul Souhel Najjar și-a dedicat cariera diagnosticării și tratamentului epilepsiei  la pacienți de toate vârstele, a tulburărilor neurologice complexe și a bolilor autoimune ale sistemului central nervos.
Unul dintre cazurile rezolvate de dr. Najjar de-a lungul carierei sale a ajuns subiect de carte și de film difuzat pe în rețeaua Netflix. Este vorba despre cazul jurnalistei (a lucrat pentru New York Post) și scriitoarei  Susannah Cahalan, cunoscută pentru  volumul ”Brain on Fire”, în care a povestit experiența ei legată de spitalizare, după ce a contactat o boală rară autoimună, encefalita anti-NMDA, și despre medicul care a tratat-o și a ajutat-o să se vindece, nimeni altul decît Dr. Souhel Najjar.