Cazul Alexandrion Sport Management – Borțoneanu, sau despre cum „să dai mărgăritare la porci”

În peisajul pestriț al impresariatului fotbalistic românesc a apărut de câțiva ani o companie, Alexandrion Sport Management, care și-a propus să sprijine cu adevărat jucătorii. Prin consultanță, asigurări de sănătate, construirea unei bune imagini, sprijin financiar și toate celelalte metode eficiente care se practică în fotbalul mare în relația cu un fotbalist. O sarcină grea, având în vedere situația cel puțin delicată a fotbalului românesc, informează Revista Sport Magazin.
Cu toate acestea, proiectul a devenit eficient prin faptul că este făcut cu multă pasiune și credință de un mare pasionat și cunoscător al sportului rege, Valentin Popescu. Evident, la care se adaugă susținerea fondatorului și președintelui Alexandrion Group, Nawaf Salameh, care sprijină cu adevărat nu numai fotbalul, ci și valorile românești din majoritatea domeniilor.
O dovadă a reușitei a acestui proiect al Alexandrion Sport Management a fost cazul fotbalistului Claudiu Borțoneanu. Căruia, pe lângă faptul că i s-a construit o imagine profesionistă sau a fost premiat în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion și susținut financiar, i s-a asigurat transferul în fotbalul mare.
Cu toate acestea, în loc să aprecieze sprijinul oferit și să își vadă de joc, tânărul fotbalist a aplicat metoda „copitei recunoștinței”, încercând să parafeze contractul cu alt impresar. Ba mai mult, tatăl fotbalistului l-a amenințat și înjurat pe Valentin Popescu, CEO Alexandrion Sport Management, tocmai cel care l-a lansat pe Claudiu Borțoneanu în carieră.
Drept urmare, tatălui fotbalistului i s-a înaintat o plângere penală, iar instituțiile abilitate din justiție și din fotbal se ocupă cum trebuie de respectarea contractului lui Claudiu Borțoneanu cu Alexandrion Sport Management.