Incep nominalizarile pentru Premiile Constantin Brâncoveanu

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu va avea la Ateneul Român pe 1 octombrie 2019.
Fundația Alexandrion reamintește celor interesati că lista nominalizărilor pentru Premiile Constantin Brâncoveanu 2019 este deschisă începând cu data de 3 iunie 2019.
Propunerile și nominalizările pentru cea de-a VI-a ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu la București pot fi trimise până pe 30 august 2019 pe adresa: office@fundatia-alexandrion.ro sau la sediul Fundației Alexandrion: Str. Nicolae Grigorescu, nr.19 A, Otopeni. Pentru a fi validată de juriu orice propunere trebuie însoțită și de o motivare scrisă (cel mult o pagină A4).
Conform tradiției, Premiile Contantin Brâncoveanu sunt oferite laureaților pentru un proiect realizat în anul care a trecut de la ediția anterioară sau, în cazuri excepționale,  pentru întreaga carieră. 
Categoriile pentru care se pot face nominalizările în acest an sunt: Muzică, Arhitectură, Arte Plastice, Istorie, Literatură, Teatru, Film, Ecomonie, Medicină.
Componența juriului Premiilor Constantin Brâncoveanu 2019 este următoarea:
 • Acad. Răzvan Theodorescu – președinte executiv;
 • Acad. Dan Berindei – președinte;
 • Prof. Andrei Marga – vicepreședinte;
 • Acad. Dumitru Radu Popescu;
 • Prof. univ. dr. Mihai Retegan;
 • Prof. dr. arh. Marian Moiceanu, rectorul UAUIM
 • Stefan Râmniceanu, artist plastic;
 • Magda Mihăilescu, critic de film;
 • Natalia Stancu, critic de teatru
 • Dr. Irinel Popescu, medicina
 • Dumitru Constantin – secretarul juriului.
 Cea de-a VI-a ediție a evenimentului organizat de Fundația Alexandrion va fi găzduit pe 1 octombrie la Ateneul Român.
În 2018, cea de-a V-a ediție de la București a Premiilor Constantin Brâncoveanu s-a desfășurat sub semnul Centenarului Unirii din 1918, la Palatul Regal (Muzeul National de  ArtĂ al Romaniei) . Premiile Constantin Brâncoveanu pentru Diaspora 2019 s-au desfășurat la Paris în data de 28 mai 2019.
Toți laureații Galelor Premiilor Constantin Brâncoveanu pot fi regăsiți pe site-ul Fundației Alexandrion: https://www.fundatia-alexandrion.ro/gala-premiilor-constantin-brancoveanu/.
Despre Fundația Alexandrion
Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani.
De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au avut în 2019 cea  de-a patra ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. O prioritate a Fundației Alexandrion sunt proiectele culturale, Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu și Matei Brâncoveanu. Fundația Alexandrion a organizat prima ediție a Premiilor Constantin Brâncoveanu în 2014, în cinstea valorilor culturii române și a personalităților care au parcurs o carieră unanim recunoscută. Personalitățile premiate fac parte din toate domeniile culturii, artei și științei – fie că vorbim de literatură, istorie, muzică, teatru sau film, științe sociale sau arhitectură, medicină sau economie. Premiile Constantin Brâncoveanu sunt menite să promoveze valorile și viziunea unui mare domnitor care a menținut pacea în țară timp de 25 de ani și care a fost un mare susținător al artei, științei și culturii. Fundația contribuie la inițiative de refacere a unor lăcaşe de cult, de lansare de cărţi, de scriere de piese de teatru și chiar de organizare a unor tabere de creaţie.