Apar evoluţii noi în cazul cumplitului deces al judecătoarei Mihaela Iuliana Şerban de la Curtea de Apel Constanţa, odată cu reclamaţia şi plângerea prealabilă depuse la Tribunalul şi Primăria Constanţa de către activista civică Nicoleta Ploscaru, iniţiatoarea proiectului „Constanţa dragostea mea”.
Pe 24 martie 2019 judecătoarea se afla pe şaua din spate a unei motociclete cu trei roţi conduse de prietenul ei, un poliţist. Acesta a pătruns în interesecţie ignorând semnul „Stop” şi a intrat în coliziune cu un autovehicul căruia nu i-a acordat prioritate. Cei doi au fost proiectaţi de pe motocicletă. Poliţistul a căzut pe asfalt şi nu a păţit nimic serios, în timp ce Mihaela Iuliana Şerban a căzut peste un stâlp de separare de pe marginea trotuarului. Stâlpul respectiv a eviscerat-o, spărgându-i cavitatea abdominală.
Ploscaru a solicitat Primăriei Constanţa ca, în temeiul Legii 544/2001, Primăria Constanţa săi comunice dacă stâlpii din intersecţia respectivă au fost amplasaţi de primărie şi dacă amplasarea s-a făcut cu aviz de la direcţia de specialitate din primărie împreună cu poliţia rutieră din cadrul IJP Constanţa, după cum prevede legea.
Pentru că Primăria Constanţa a refuzat să furnizeze informaţiile solicitate, activista civică s-a adresat tribunalului. În cazul în care se dovedeşte că stâlpii respectivi au fost montaţi fără avizele legale, Primăria Constanţa ar putea fi găsită în culpă. În anul 2015 Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (pe atunci CNADNR, în prezent CNAIR) a fost obligată de Tribunalul Bucureşti să plătească 2 milioane lei unei alte constănţence, Georgiana Ghegeliu, a cărei mână a fost amputată la impactul cu un parapet metalic deteriorat, care a străpuns autoturismul în care se afla aceasta. Anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum.