Marea Medalie de aur pentru Domeniile Panciu la Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus 2019

Producătorul de vinuri SC Natura SRL (Domeniile Panciu) a obținut Marea Medalie de aur pentru Domeniile Panciu la Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus 2019.
Marea Medalie a fost cucerită pentru noul Domeniile Panciu Grand Riserva Cabernet Sauvignon 2014 în cadrul evenimentului care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Domeniile Panciu Winery & Resort, unde investitor unic este Daniel Guzu.
Marii câștigatori ai Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2019 au fost Mera Com International, Natura SRL și Vincon Vrancea S.A.
Cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2019 a fost caracterizată printr-o atmosferă caldă și primitoare.
În acest an, experți ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România au degustat 302 probe de vin, cu o largă arie de arome si gusturi, de la 53 de producători viticoli.
Sistemul internațional de punctaj care evaluează culoarea, aspectul, tipicitatea și calitatea, intensitatea, atât din punct de vedere al mirosului, cât și din punct de vedere al gustului, persistența gustativă, armonia generală, a fost folosit pentru a face diferența între cele mai bune vinuri produse în ultimii ani.
Din cele 302 de probe înscrise în concurs, după jurizare, au fost acordate 3 mari medalii de aur, 42 medalii de aur și 132 medalii de argint.Marile medalii de aur au fost obținute de către Mera Com International pentru brandul Tectonic din soiul Sauvignon Blanc 2017, de către Natura SRL pentru brandul Domeniile Panciu Grand Riserva din soiul Cabernet Sauvignon 2014 și de către Vincon Vrancea S.A. pentru brandul Miorița 18 din soiul Vinars.
Aprecierile juriului au fost omogene, toți fiind plăcut impresionați de calitatea vinurilor din concurs, însă doar marile medalii de aur vor beneficia de înscrierea gratuită la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles, organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă.
Reamintim faptul că la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume, „Concours Mondial de Bruxelles”, care a avut loc în perioada 2-5 mai 2019 în Aigle, producătorii de vinuri vrânceni au obținut două prestigioase medalii. Astfel, SC Vincon România SC și SC Natura SRL (Domeniile Panciu) au obținut fiecare Medalia de Argint reprezentând un premiu extrem de important care confirmă calitatea vinurilor din Vrancea, cea mai mare podgorie a României. În acest an, la „Concours Mondial de Bruxelles” de la Aigle au concurat peste 9.150 de vinuri din 46 de țări. Probele de vin au fost jurizate de peste 330 de degustători autorizați din toată lumea. Premiile obținute la „Concours Mondial de Bruxelles” dovedesc, încă o dată, importanța Concursul Naţional de Vinuri „Bachus”, care promovează un valoros produs asociat cu numele județului: vinul și meșteșugul vinului.
Domeniile Panciu Winery & Resort s-a lansat recent în Vrancea în satul Țifești din Podgoria Panciu, iar crama, cunoscută în special pentru vinurile spumante, datează în zonă înca din 2009.
Complexul turistic are o capacitate de cazare de 30 de camere. Oaspeții pot beneficia de degustări de vinuri, dar pot organiza și diferite evenimente private. Pentru relaxare, gazdele pun la dispoziție piscina, terenul de tenis si bicicletele pentru călătorii printre vie și pomii fructiferi care înconjoară domeniul.
Tot aici se poate degusta cidru, sucurile naturale si dulcețurile Ana Are.