Copiii învață să prevină bullyingul și agresiunea în școli. Proiect sponsorizat de Aqua Carpatica,

 


Asociația Părinților Isteți continuă demersurile de prevenire a bullyingului fiind alături de părinți și cadre didactice, cu informații practice și pe înțelesul tuturor, în noile emisiuni radio și online Educație fără bullying cu Gabriela Maalouf, psiholog școlar cu experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii. Fie că este școală fizică sau școală online, violența nu are ce caută în procesul de educație, de aceea, adulții îi pot sprijini pe copii conștientizând cauzele care duc la bullying și creând un cadru armonios în mediul educațional.

Copiii care au sprijinul și susținerea adulților din jur pot înțelege mai ușor când și de ce apare bullyingul, cum pot preveni acest fenomen, cum pot relaționa mai bine la școală și oriunde interacționează cu alți copii. În fiecare zi a lunii mai, psihologul Gabriela Maalouf vine cu câte o nouă emisiune la Itsy Bitsy FM, în care prezintă soluții simple de prevenire a bullyingului, tehnici de creștere a stimei de sine, tehnici de a reacționa la agresiune fără a crește puterea agresorului, tehnici de implicare în cazul în care copilul este martor la bullying și mai ales cum poți avea superputeri de erou în prevenirea bullyingului în mediul școlar. Podcastul Educație fara bullying va putea fi accesat pe canalele online ale Asociației Părinților Isteți, ale Itsy Bitsy și pe platforma educatiefarabullying.ro. Proiectul este sponsorizat de AQUA Carpatica, partenerul tău de hidratare.

 Gabriela Maalouf este psiholog, primul practician NLP din România care s-a specializat în Marea Britanie în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, psiholog școlar cu experiență vastă și în proiecte de prevenire a bullyingului. Îmbinând omul și specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională pentru a-i ajută pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim.

Asociația Părinților Isteți militează de peste trei ani pentru prevenirea și combaterea bullyingului, fiind co-inițiator al campaniei strategice naționale de prevenire a bullyingului, împreună cu Itsy Bitsy FM. Asociația Părinților Isteți face parte din echipa care a elaborat Normele metodologice de implementare a legii de prevenire a bullyingului și lucrează în continuare la ghidurile de implementare a acestor norme în toate instituțiile de educație preuniversitară din România.

Asociația a organizat până acum campania socială «Bullying-ul începe acasă și se continuă la școală» (2017) și campaniile de prevenire a bullyingului adresate cadrelor didactice “Grădinițe fără Bullying” (2017) și “Școli fără Bullying” (2018), Conferința pentru cadre didactice “Educație fără bullying în sectorul 3 la care au participat peste 700 de cadre didactice din toată țară.