“Fotbal pentru Prietenie”, programul celor nouă valori umane



 Fotbal pentru Prietenie este un program international pentru copii implementat de compania Gazprom – partener oficial al FIFA și al Cupei Mondiale din Rusia.

Obiectivul acestui program este implicarea generației tinere de pe tot globul în promovarea celor mai importante valori umane printre colegii lor – prietenie, egalitate, pace și respect pentru diferite culturi și naționalități.

Programul internațional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie a fost lansat în anul 2013.

De atunci, an de an, programul promovează în rândul copiilor participanți din toată lumea nouă valori umane importante: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiția și onoarea.

Programul Fotbal pentru Prietenie este susținut de UEFA, FIFA, Comitetul Olimpic Internațional, federații sportive din zeci de țări din toată lumea, asociații pentru copii, sportivi de renume și cluburi sportive din întreaga lume.

La Campionatului European de fotbal a fost infiintat Biroul de știri Euro 2020, care a început să functioneze pe 11 iunie.

Acesta a inclus tineri jurnaliști din cadrul programului internațional pentru copii pentru “Fotbal pentru Prietenie” din țările care au găzduit Euro 2020.

In cadrul proiectului, tinerii jurnaliști au relatat despre toate meciurile de la EURO 2020 pentru colegii lor din întreaga lume. În calitate de tineri ambasadori ai Programului „Fotbal pentru Prietenie”, ei au acoperit evenimentele turneului final prin prisma celor nouă valori împărtășite de participanți la program: prietenie, egalitate, justiție, sănătate, pace, loialitate, victorie, tradiție și onoare.