Proiecție specială DANCER la TIFF 2021

 


Un documentar revelator despre superstarul rebel al dansului mondial: Sergei Polunin, în prezența artistului, poate fi vizionat miercuri, 28 iulie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj: DANCER (regia Steven Cantor).

Proiecția va fi urmată de un Q&A cu starul.
🎫 Bilete disponibile aici: 👉 bit.ly/dancerlatiff2021
🎗Eveniment organizat cu sprijinul Aqua Carpatica, E.ON, JTI
🎗Prezentat de Polunin Ink. și PiArt Vision.
✨ Sergei Polunin ajunge pentru prima oară în România, ca invitat special al ediției 20 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021).
Celebrul dansator va susține un show cu totul special: Sergei Polunin Up, Close and Personal, joi, 29 iulie, de la ora 20:30, la Castelul Bánffy din Bonțida.
ℹ️ Sergei Polunin
Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală și prezența scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii.
Este supranumit și ,,băiatul rău al baletului mondial”, din cauza stilului său rebel, a plecărilor intempestive din companii de balet renumite – prima a fost chiar London Royal Ballet, la doar 21 de ani – și a declarațiilor controversate.
Cea mai populară apariție a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, care a devenit viral și a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube.
În ultimii ani, Sergei Polunin s-a remarcat și în lumea filmului, în producții precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence) sau The White Crow (r. Ralph Fiennes).