Ai grija de tine: mici bucurii pe care ti le poti face fara sa cheltui o avere

 Iubirea de sine este extrem de importanta, deoarece iti poate aduce linistea, fericirea si echilibrul de care ai nevoie. Sa ai grija de tine nu inseamna numai sa ai grija de nevoile de baza, cum ar fi somnul, mancarea si relaxarea, ci sa iti faci si anumite bucurii, pe care le meriti. Daca iti doresti sa iti dedici mai mult timp, sa ai grija atat de corpul, cat si de sufletul tau, asta nu inseamna ca trebuie sa cheltui sume mari de bani. Poti sa iti faci numeroase mici bucurii si fara a cheltui o avere. 


Iata cateva exemple care sa te inspire sa iti daruiesti mai multa grija si atentie


Redescopera-ti feminitatea

 Feminitatea si senzualitatea fac parte din esenta fiecarei femei, chiar daca uneori, din cauza stresului si a grijilor, acestea par uitate. Mai multa grija pentru tine poate insemna un exercitiu de redescoperire a senzualitatii. Cand te-ai simtit ultima oara sexy si cuceritoare? Aminteste-ti de acel moment si transforma-l in prezentul tau. Poti face si cativa pasi concreti in acest sens: coafeaza-ti parul asa cum iti place, coloreaza-ti unghiile cu rosu sau aplica lotiunea de corp preferata. De asemenea, poti incepe sa porti lenjerie sexy in fiecare zi si vei vedea cum starea de spirit se va schimba in bine. La pasiune.ro gasesti corsete, pijamale sexy, lenjerie babydoll, dar si seturi, compleuri sau bikini sexy.


Relaxeaza-te profund, nu doar superficial

 Relaxarea ar trebui sa insemne mai mult decat un serial, o plimbare sau un desert. Meriti sa dedici timp pentru a te relaxa cu adevarat, a uita de griji si probleme si a-ti odihni mintea. Cum poti face asta? In functie de placerile tale, poti alege o activitate de relaxare care sa devina rutina, fie o data pe saptamana, o data pe luna sau la orice alt interval de timp consideri. Ia in considerare sesiunile de meditatie, yoga, sedintele de masaj, tratamentele corporale sau faciale, dar si escapadele in natura, drumetiile sau vizitarea unor locuri noi.


Gaseste-ti un hobby care sa iti aduca bucurie

 Sa dedici timp unei pasiuni sau unui hobby este o mare dovada de iubire de sine pe care ti-o poti oferi. Fie ca este vorba despre o ora pe saptamana, o ora pe zi sau o ora pe luna, ofera-ti timp pentru a face ceva ce iubesti. Daca inca nu ai un hobby, nu iti face griji, poti foarte usor sa descoperi activitati ce te implinesc. Testeaza cateva dintre activitatile ce te atrag. Poate fi vorba despre pictura, crosetat, aerobic, scris, activitati de lucru manual, make-up, limbi straine sau orice altceva iti trezeste interesul. 


 Sa ai grija cu adevarat de tine inseamna atentie atat fata de sanatatea corpului tau, cat si fata de sanatatea mintii tale. Cultiva-ti increderea in sine, atat la nivel fizic, cat si la nivel emotional, dedica timp activitatilor care iti plac, fie ca ai un hobby sau mai multe si nu uita sa te relaxezi profund, eliberandu-ti mintea de grijile si stresul de zi cu zi.


Sursa foto: Pexels.com