Cum sa amenajezi un spatiu de lucru intr-un apartament: 3 idei care sa te inspire



Un spatiu de lucru nu trebuie neaparat sa fie sinonim cu un job in care lucrezi de acasa, insa poate fi de folos si in acest caz. Poti avea un spatiu de lucru sau un birou la tine in apartament si pentru a petrece timp la calculator ori laptop, pentru a invata sau pentru a practica un hobby, precum scrisul sau desenul. Din fericire, poti avea propriul colt de lucru, chiar daca nu dispui de foarte mult spatiu. 


Iata cateva idei care sa te inspire sa iti amenajezi un astfel de spatiu la tine acasa:


Foloseste orice camera


Un spatiu de lucru nu trebuie neaparat sa aiba o camera dedicata sau sa fie amenajat in camera de zi. Iti poti organiza un mic birou chiar si in dormitor sau pe hol. Integreaza piesele de mobilier pentru spatiul de lucru in decorul camerei si, astfel, amenajarea intregului apartament nu va avea de suferit. Spre exemplu, poti amplasa o mica masa de lucru si un scaun in dormitor si le poti decora cu obiecte specifice camerei. Adauga veioze pentru dormitor, pune o patura confortabila pe spatarul scaunului si zona de lucru se va potrivi cu specificul camerei de dormit. Daca iti doresti sa comanzi accesorii online, pe Homelux.ro gasesti o gama variata de veioze, pentru toate tipurile de amenajari. 


Alege culori care te inspira


Spatiul intr-un apartament nu este intotdeauna generos, insa poti compensa acest lucru prin alegerea unor culori care sa te inspire si sa te faca sa uiti de micile inconveniente. Daca iti doresti un spatiu de lucru care sa se potriveasca cu anumite finisaje naturale, incearca texturi si culori precum marmura, lemnul masiv sau caramida, iar daca iti doresti o zona de lucru vesela, adauga culori precum galben, verde, albastru sau portocaliu. Nu trebuie neaparat sa alegi mobilier intr-o culoare puternica, ci poti opta pentru decoratiuni in astfel de nuante.


Gaseste mobilierul potrivit pentru tine


Mobilierul pentru coltul de lucru nu trebuie sa insemne neaparat un birou si un scaun de birou. Nu te feri sa iesi din tipare si sa alegi piese de mobilier care se potrivesc spatiului de care dispui, dar si nevoilor tale. Poti opta pentru orice, de la mese de dining si scaune din lemn, pana la mese de machiaj si scaune de bar. Orice se potriveste meseriei tale, hobby-urilor tale si amenajarii casei. Chiar daca alegi piese de mobilier diferite, care nu sunt special concepute pentru a servi ca birou, asigura-te intotdeauna ca scaunul iti este comod si ca vei putea lucra confortabil.


Un spatiu de lucru intr-un apartament poate arata minunat, in special daca adaugi cateva elemente speciale pentru tine, care sa te reprezinte. Nu iti limita creativitatea cand vine vorba de amenajarea unei zone de birou si amenajeaza-l astfel incat sa te simti comod si in largul tau. Piesele de decor iti pot fi si ele de ajutor, fie ca alegi rame foto, vaze, suporturi pentru instrumente de scris sau organizatoare. Important este sa creezi un spatiu care sa te inspire.


Sursa foto: Pexels.com