Un Crăciun neobișnuit - 4 destinații exotice pentru vacanța de iarnă

 

Vacanța de iarnă reprezintă prilejul de a petrece mai mult timp alături de familie, de a vă bucura magia Crăciunului, de cadouri, de a vă propune noi obiective pentru anul care urmează. Însă cum ar fi ca în acest an în loc de a petrece un Crăciun clasic acasă ai alege să sărbătorești departe de gerul de acasă pe o plajă cu nisip auriu și fin și temperaturi ridicate?

Încearcă destinațiile exotice pe Karpaten.ro unde poți petrece un Crăciun mai palpitant și mai călduros decât în România.


Iată cele mai populare destinații exotice

Maldive

Insulele Maldive sunt renumite pentru plajele cu nisip alb, fin și pentru recifurile de corali care pot fi explorate în apa de culoarea smaraldului. O activitate preferată de turiști este snorkelling, deoarece îți permite să admiri frumusețile subacvatice. 

Din cauza situației actuale, pentru a vizita Maldivele ai nevoie de un test  PCR, făcut cu maxim 72h înaintea îmbarcării, și de declarația de sănătate completată cu maxim 24 de ore înaintea plecării. În calitate de turist nu vei sta în carantină, însă nu vei putea părăsi resortul unde te-ai cazat.

Zanzibar

Zanzibarul este cunoscut pentru plajele spectaculoase, cu nisip alb, unde te poți relaxa fără a deranjat de nimeni. 

Înotul este posibil doar în timpul refluxului din cauza curenților mult prea puternici, încă te poți bucura de experiența kitesurfingului. Turiștii nu au obligația de carantinare și pot intra fără test prealabil. Este necesară doar completarea unui formular pus la dispoziție de compania aeriană și veți fi supuși unei verificări la sosirea pe aeroportul din Tanzania.

Kenya

Kenya este ideală pentru cei care iubesc natura și animalele. Clima ecuatorială este ideală pentru plimbările lungi în parcurile naționale și savana africană unde poți întâlni animalele în habitatul lor natural. Diversitatea culturală este asigurată de cele 42 de triburi, care nu doar că vorbesc limbi diferite, dar au și tradiții și obiceiuri proprii. 

Pentru a vizita Kenya nu ai nevoie decât de testul PCR și de formularul online de călătorie de pe aplicația mobilă „Jitenge App” sau folosind varianta web. La intrarea în țară va trebui să prezinți codul QR primit în urma completării formularului. De asemenea, turiștii nu sunt nevoiți să stea în carantină.

Mexic

Mexicul așa cum îl știm cu toții, are o cultură locală bogată și extrem de colorată. De la ruinele mayașe și la junglele luxuriante, la cluburile de noapte din Cancun și fermecătoarea Tijuana, Mexicul oferă călătorilor o experiență diversă. Dacă ajungi aici, nu trebuie să ratezi vizita la piețele, parcul Chapultepec, situl Chichen Itza. Ca experiență, îți recomandăm cluburile de noapte, tequila și mariachis, practicarea de surfing, snorkeling, scufundări, caiac pe mare.

Din fericire, nici în Mexic nu vei fi supus carantinării, dar vei avea nevoie de dovada cazării, de formularul de evaluare a riscului călătorilor și de formularul pus la dispoziție de compania aeriană.

 

Indiferent de destinația aleasă pentru Crăciunul 2021, cel mai important lucru este faptul că ai decis să ieși din zona ta de confort și că ai preferat să te bucuri de o experiență inedită. Îți vei completa cartea personală cu amintiri frumoase și… diferite!

 

Sursa foto: Freepik.com