Ești în căutare de soluții de fitting pentru instalații de conducte? Iată cea mai modernă soluție!

 


Pentru orice sistem de conducte, este foarte important ca toate piesele să fie rezistente și perfect îmbinate. Doar în acest mod se garantează formarea unei structuri compacte, eficiente și foarte rezistente în timp. Fitingurile utilizate sunt foarte importante. Rolul unui fiting poate să fie schimbarea diametrul țevilor, ramificarea sau schimbarea direcției de curgere. 

 

Există o mulțime de variante de fitinguri care pot fi utilizate în cele mai complexe instalații. Fitingurile pot fi cu filet sau sudabile. O variantă foarte rezistentă și populară este reprezentată de coturile sudabile ANSI, pe care le poți găsi pe Nicometaltub.ro. Acestea oferă siguranță, dar și alte beneficii. Află din acest articol de ce reprezintă ele o soluție bună și în ce domenii se recomandă utilizarea lor. 

Caracteristicile unor coturi sudabile ANSI

În general, rolul coturilor într-o instalație este acela de a asigura schimbarea direcției de scurgere. Consecința acestei schimbări este reprezentată de scăderea presiunii de la nivelul sistemului. Schimbarea de direcție generează impact și fricțiune, precum și necesitatea de accelerare în conductă. 

 

Ceea ce transformă niște coturi sudabile ANSI într-o variantă atât de eficientă în cadrul instalațiilor de conducte constă în materialul din care sunt produse fitingurile din această categorie. Coturile sudabile ANSI sunt produse din metal rezistent la oxidare chimică și la coroziune. Altfel spus, ele nu vor rugini. De asemenea, coturile de acest fel sunt foarte rezistente la șocuri mecanice și nu se rup.

 

Pe lângă materialul din care sunt produse coturile, contează foarte mult și un proces important prin care trec fitting-urile, imediat după ce sunt produse. Este vorba despre tratamentul chimic de normalizare. Acesta solidifică structura în mod semnificativ și îi îmbunătățește toate caracteristicile mecanice. De asemenea, prin normalizare, performanțele coturilor sudabile ANSI sunt garantate, la standarde ridicate, pe termen lung.

 

Din punct de vedere al beneficiilor, coturile sudabile ANSI se remarcă prin faptul că garantează o conexiune fără scurgeri în conductă. De asemenea, ele sunt extrem de longevive și sunt disponibile pe piață la un preț mic. În plus, se montează ușor, grație manevrabilității ridicate. Totodată, își fac foarte bine treaba de a reduce scăderile bruște de presiune în conductele de țevi. 

 

În ce domenii se utilizează coturi sudabile ANSI

 

Coturile sudabile ANSI sunt foarte utile atunci când se dorește crearea de instalații solide cu conducte pentru fluide utilizate în procese medicale, industriale sau chiar în domeniul construcțiilor. De asemenea, ele se pretează excelent instalațiilor în care rezistența la temperaturi extreme este necesară. 

 

Companii din domenii precum industria hârtiei, industria minieră, industria petrolului și a gazului, industria petrochimică sau industria zahărului utilizează coturile sudabile ANSI în cadrul instalațiilor de care au nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă. Și rafinăriile, fabricile de oțel, companiile care realizează construcții industriale, de căi ferate sau de utilaje navale, precum și companiile de energie nucleară se pot baza pe acest tip de piese. 

 

Dacă ai nevoie de soluții de fitting pentru proiectele tale, cu siguranță trebuie să iei în calcul coturile sudabile ANSI. Adaptabile, rezistente și durabile, acestea sunt disponibile la un preț excelent și au o aplicabilitate extinsă pe foarte multe domenii. 

 

Sursa foto: Pixabay.com.