Planurile Alexandrion Group de a dezvălui “Carpathian Single Malt Whisky” publicului din întreaga lume au continuat în Cipru. Unde a fost lansată expresia “Commandaria”

 Planurile Alexandrion Group de a dezvălui ‘Carpathian Single Malt Whisky’ publicului din întreaga lume au continuat în Nicosia (Cipru). Unde a fost lansată expresia ‘Commandaria’ una dintre cele mai recente din gama Carpathian Single Malt Whisky. Care face parte din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin cipriot şi grecesc şi este produsă exclusiv pentru pieţele din Grecia şi Cipru.

Dr. Nawaf Salameh, Preşedintele Fondator al Grupului Alexandrion, a spus: “După lansarea comercială Carpathian Single Malt Whisky din Bucureşti, care a avut loc pe 27 octombrie şi a fost un succes răsunător, am fost extrem de mândri să aducem expresia ‘Commandaria’ la Nicosia şi să o introducem pe piaţa din Cipru.
Iubesc toate expresiile Carpathian Single Malt, dar aceasta îmi este dragă în mod deosebit, pentru că eu cred că am reuşi să armonizăm perfect resursele naturale ale României cu tradiţia pe care o are Ciprul şi să creăm o experienţă rafinată pentru iubitorii de whisky din întreaga lume.
‘Commandaria’ ne-a dat ocazia de a ranforsa legătura veche dintre popoarele lengendare din Munţii Carpaţi şi zona mediteraneană, care au menţinut relaţii comerciale şi culturale – materiale şi spirituale – de-a lungul mai multor secole”.
Cu eticheta sa albastră distinctivă şi mirosul dulce împletit cu o aromă subtilă de lemn și nuci, „Commandaria” ilustrează cu adevărat Munții Troodos acoperiți de păduri brazi, din Cipru.
Din această zonă geografică naturală au fost obținute butoaiele de stejar de 200 de litri, care au păstrat vechiul vin cipriot „Commandaria”.
Acest lucru a influențat culoarea de cupru deschis a whisky-ului, adăugând note suplimentare de vanilie, stafide și smochine, oferind palatului un final dulce, rotund, persistent.
Această expresie de Carpathian Single Malt a fost maturată în butoaie de bourbon ex-Kentucky din stejar alb american, de 53 de galoane, timp de trei ani, înainte de a fi transferată în butoaiele de Commandaria.
“Commandaria” este acum disponibilă pentru achiziţie prin intermediul magazinului Cavaway din Larnaca, parte a Grupului Alexandrion, și va fi disponibilă treptat în alte magazine care fac parte din rețeaua de distribuție Cavaway.